с. ЛОЗЕН, обл. ХАСКОВО
lozen-haskovo.alle.bg

Кариерата край с. Лозен отново заработи

Кариерата край с. Лозен отново заработи
Кариерата кай селото отново заработи и тежкотоварните камиони плъзнаха из Лозен! 
    Въпреки големите обещание от страна на общинското ръководство в лицето на кмета на община Любимец - г-н Янко Кючюков и кмета на с. Лозен проблемите си остават. 
    В интервю за предаването на ТВ Скат "Паралакс" преди около година, г-н Кючюков обеща асвалтиране и ремот на улици и отбиване на трафика на тежкотоварните камиони, возещи инертни материали от кариерата край селото. Същите обещания бяха дадени и от кмета на с. Лозен и кметските съветници. Годината си отмина, но на практика няма нищо свършено. Това е политиката на общинското ръководство спрямо Лозен от години насам. Само и единствено празни обещания. 
    В края на 2008 година селото беше наградено със Златен печат за уникално европейско селище. Печатът дава доста привилегии на селото, но за съжаление няма да съумеем да го използваме рационално и няма да извлечем полагащото ни се. За сметка на това, на фона на разрушените улици и тротоари със зейналите огромни дупки по пътищата, в селото кипи бурен културен живот. Явно за замазване на трагичното състояние на селото. 
    За 2007 година фирмата концесионер на кариерата край Лозен - "Пътни строежи" АД гр. Пловдив е платила на общината кариерни такси в размер на 75 000 лева, от които по закон 30 % от сумата би трябвало да се насочат към Лозен. През всичките години, от както кариерата фукционира и стотинка не е влязла в селото. 
    През пролетта на 2008 година, когато жителите на с. Лозен се надигнаха и организираха гражданско неподчинение, общинското ръководство и кмета на селото направиха всичко възможно, за да окротят страстите, като даваха празни обещания и  лъгаха жителите на селото.
    Общинските ръководители, в лицето на кмет и зам. кметове, както и кметът на с. Лозен нямат достойнството и доблеста да застанат пред своите избиратели. От 1 година в селото няма свикано нито едно Общо събрание. Фактите сами говорят за себеси. 
    От всичко казано става ясно, че в Лозен е по-важно да се работи за обогатяване на културния живот, от колкото да се работи за разрешаването на жизненоважните проблеми на селото. 
 
Кариерата край с. Лозен отново заработи
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg